Dusss.....Veel prijzen heb ik in mijn leven niet gewonnen, behalve een paar kleine prijsjes met kleurwedstrijden. Geen geldprijzen, maar daar deed ik ook niet voor mee. Ik vond het gewoon leuk. De uitdaging en de spanning. Zo ook met krasloten. Niet vaak deed ik mee, maar de technische vaardigheid van het laagje wegkrassen en dan proberen te ontcijferen of ik iets gewonnen had was een prijs op zich. Soms won ik zelfs wel wat, zoals bijvoorbeeld nog een gratis lot of de helft van het bedrag dat ik had besteed om loten te kopen. Totdat ik een geldboom kocht. Bovenstaand kraslot om precies te zijn. De gewraakte GELDBOOM. Daar begint de ellende. 

Cijfer en Tekenbrij

Af en toe lijkt het erop dat ze de loten zo volstouwen met onzinnige symbolen et cetera dat het bijkans onmogelijk is om exact te kunnen bepalen of je nu wel of niet iets gewonnen hebt. Ik vermoed dat daarom ook veel prijzen nooit uitgekeerd hoeven te worden omdat mensen winnende loten per ongeluk weggooien, vanwege alle onduidelijkheid. Om dit te voorkomen bekeek ik de loten altijd heel goed. Bovenstaand lot was dan ook heel speciaal dat wist ik... nog nooit had ik een lot gekregen waar alle geldbedragen hetzelfde waren onder de kraslaag. Toch kwamen de WINNENDE SYMBOLEN rechtsboven niet overeen met mijn "UW SYMBOLEN". Maar wat was het dan wel? Waarom al die gelijke bedragen? En toen zag ik het...

De kleine lettertjes.

"Vindt U onder UW SYMBOLEN 1x een geldzakje dan wint u alle bedragen onder de kraslaag". Het staat op de voor- en achterkant van het lot. Een kwestie van optellen nog. 100 euro. Dat is niet mis.

Ik besloot naar de winkel te gaan om het geld te incasseren en daarna nooit meer mee te doen. HELAAS is geld ontvangen nooit eenvoudig. De scanner pakte het lot niet. Totaal niet. Niet eens om te vermelden dat er geen prijs op gevallen was. Samen met de verkoopster bestudeerde ik het lot en ontdekten dat prijzen boven de 50 euro niet werden uitgekeerd aan de balie. Daarvoor moest het lot opgestuurd worden, aangetekend en wel, naar de LOTTO in Rijswijk. De verkoopster vond het vreemd omdat ze van bijvoorbeeld de staatsloterij en ander lottospelen wel het bedrag gewoon uitkeren mocht, zelfs al was het een fors bedrag. Ik bedankte haar voor haar geduld en zij wenste me succes met het incasseren van mijn prijs. Ik hobbelde langs de Bruna en verstuurde het lot aangetekend naar Rijswijk. Met het aangetekend versturen en de aanschafwaarde was er echter van de 100 euro nog maar ongeveer 90 over. Maar goed, iets is beter dan niets.

Post!

Gisteren ontving ik een brief van de Lotto, met daarin het bericht dat ik niets gewonnen had. Nogmaals de speluitleg en bovendien.... mijn eigen LOT. Niet eens aangetekend verstuurd! Mijn klomp deed krak. Blijkbaar heb ik geen recht op mijn prijs en het bedrag is dermate gering dat ik er geen autorit naar het hoofdkantoor voor over heb. Een keer tanken en mijn winst gaat letterlijk in rook op.

Al met al een wijze les. Nooit meer krasloten voor mij! Kutspel! Ik heb er geld aan verspild, hoofdpijn van gekregen, maar nu een blogje aan overgehouden. Ze bekijken het ook maar. Het lot zelf lijst ik wel in. Als bezoek er naar vraagt, dan heb ik een verhaaltje voor ze.