Aan Islam valt soms werkelijk geen touw vast te knopen, om maar eens met een ongepaste uitdrukking binnen te vallen. Er bungelen immers in de wereld nog immer uit naam van Islam homo's aan touwen om het scheppingsfoutje van Allah te herstellen. En ja, ik weet dat het niet overal het geval is en niet iedere Moslim heeft een hijskraantje in de tuin. Niet omdat ze te duur zijn, maar omdat er genoeg Moslims zijn, die helemaal niet zo'n probleem maken van geaardheid, mits zo'n persoon maar diep verscholen in de kast blijft zitten. Voor altijd. En weer anderen vinden dat je ze niet op moet hangen, maar van een flat moet gooien. Of een wijk uit moet pesten. Of simpelweg in elkaar slaan. Het mag dus duidelijk zijn, de manier hoe er in de geloofsgemeenschap mee om wordt gegaan, is nogal uiteenlopend, dus iedereen over een kam scheren is veel te kort door de bocht en vreselijk stigmatiserend. En dat moeten we niet willen.

Bovendien is het wellicht binnenkort allemaal verleden tijd, want er is sinds kort een nieuwe smaak Moslim, genaamd 'De Ware Moslim' en die verdient alle aandacht. En alle lof, ridderordes, lintjes en wellicht een speciale feestdag, misschien zelfs een hele feestmaand. Tenminste als je het nieuws en actualiteitenprogramma's mag geloven. Deze nieuwe Moslim 2.0 onderscheidt zich namelijk van andere Moslims - en de rest van de gehele mensheid- doordat ze niets, maar dan ook echt niets, fout kan doen, nooit. Extreem tolerant zijn ze en van zulke mensen kan je nooit genoeg hebben. Sterker nog, als iedereen zo perfect was als De Ware Moslim dan was er per direct wereldvrede, want De Ware Islam is Ware Vrede.

Islamofobe mensen zullen dit afdoen als onzin, omdat ze denken dat er maar één Islam is, maar zij zitten er volkomen naast. Er zijn anno 2015 twee Islams: de oude Islam (bah) en De Ware Islam (joepie). En dat niet alleen, er zijn nu ook twee profeten: De oude Mohammed (vies) en De Ware Mohammed (zgan). De oude was een primitieve barbaar, maar dat is De Ware Profeet (zgan) absoluut niet. Hij deed alles weliswaar exact hetzelfde als de oude en is feitelijk ook dezelfde persoon, maar omdat hij De Ware Mohammed is van De Ware Islam, is alles foutloos. Simpel. En De Ware Moslim volgt De Ware Mohammed van De Ware Islam, dus is automatisch ook foutloos, altijd. Logisch, als je erover nadenkt.

Hieruit volgt ook dat De Ware Moslim niet alleen geen dader, maar ook nooit slachtoffer kan zijn, want hij zal immers rijkelijk beloond worden in het hiernamaals. Met dat in het vooruitzicht is De Ware Moslim altijd de winnaar en nooit de verliezer.
    Dat klinkt fantastisch natuurlijk, maar met die conclusie begint de boel een beetje te rammelen, want vanwaar dan steeds de slachtofferrol aannemen in de media, terwijl je zo overduidelijk als laatste zal lachen? Waarom zorgen maken, met zoveel zekerheid over het hiernamaals? Waarom zo angstig zijn, terwijl dit oord enkel maar een obstakel is op weg naar het paradijs? Vragen, vragen, vragen.

Het lijkt erop dat de Ware Moslims eigenlijk ook niet zeker weten of ze wel de Echte Ware Moslims zijn. Misschien weten ze eigenlijk wel helemaal niets echt zeker, doen ze maar een beetje alsof en vullen de tijd met booshuilen over tekeningetjes en homofoob zijn. Of erger en eindigen als verward incident in de krant. Maar dan zijn het geen Ware Moslims natuurlijk. En zeker geen Echte.