De overheid is nu ook aan het boeren geslagen. Nu is gebleken, dat je niet voor eeuwig, vanuit je luie stoel, geld kan verdienen in de vrije markt, moeten we met zijn allen back to basics. Van bankier tot boer. De ultimate make-over. Er moet weer gewerkt worden. Lekker met de poten in de klei. Het grote uitmelken gaat beginnen. Zijzelf zijn natuurlijk niet de klos, zij worden de overkoepelende Boerenbond. Wij worden slechts boeren en koeien. Na in het verleden een staatsschuld te hebben gezaaid, gaan ze nu oogsten bij de burger. Overal een graantje meepikken, alleen maar binnenharken. Daarna wordt er gepoogd de mega-gierput, die staatsschuld heet, te dempen met belastingcenten. Helaas is de overheid hier niet mee begonnen toen het eerste kalf verdronk, maar pas toen alle kalveren verdronken waren. De put is overgelopen en we staan met zijn allen tot de nek in de stront.

Uitmelkveehouderij

De drek, waarin we staan, is de schuld van ons allemaal, aldus de uitmelkveehouderij die overheid heet. Ze vermelden hier niet bij, dat het juist de regering is die de schuld heeft laten oplopen. Dat de letterlijke schuld op al onze schouders drukt is wel waar, maar meer gevolg dan oorzaak. Omdat we toch al gebukt gaan onder deze schuldenlast kunnen we, volgens de elite, net zo goed gebukt gaan onder nog meer lasten. Tot we allemaal kromliggen. We hebben toch geen keus.

Melkkoe

De bankiersoplossingen van "gratis" geld weggeven en het ene gat met het andere dichten hebben gevolgen voor iedereen straks. De hyperinflatie, zonder compensatie, zal de verkoop van luxegoederen een halt toeroepen, omdat ook de voedselprijzen stijgen. De stijgende olieprijs en energieprijzen zullen ervoor zorgen dat iedereen het zuinig aan gaat doen. De auto, de oude melkkoe, zal stilstaan voor de deur. Iedereen zal stoppen met roken en drinken. Werkloosheid zal toenemen en de inkomsten voor de staatskas worden daarmee flink gereduceerd. Sparen en uitgeven gaan nu eenmaal niet samen.

Wortels

De overheid heeft daarom een plan bedacht. Het bankieren zijn ze stiekem nog niet helemaal verleerd. Het plan is om te zorgen dat er meer vaste inkomsten zullen zijn voor de staatskas door de basis van het leven, eten en drinken, zwaarder te belasten. Alles wat eerst 6% belastbaar was, om de levensbehoeften van de mens te garanderen, moet nu flink omhoog. Deze stijging wordt zogenaamd gecompenseerd door verlaging van de loonbelasting. Werkenden, die het meeste betalen aan inkomstenbelasting, merken hier het minste van. Zwakkeren in de samenleving zijn de dupe. Maar ja, die werken doorgaans ook niet. Zonder werk geen degelijk vreten is het plan. Gezonde motivatie. Met het BTW-plan gaat de VVD terug naar haar roots, de PvdA. "Arbeit macht Frei!" wordt de nieuwe leus. Communisme met een rechtse knipoog. De meeste schouders de zwaarste lasten.

Aardappeleters

Toch moet de overheid voorzichtig zijn met haar plannen om uitmelkveehoudertje te spelen. Het kleurrijke toekomstperspectief van de hedendaagse Nederlander verwordt hierdoor tot een grauw beeld. We worden allemaal "de aardappeleters" van Van Gogh. De boerenmentaliteit mag dan wel bewonderenswaardig zijn, maar "zonder boer geen brood" is net zo waar als "zonder brood geen boer". Maak een bevolking hongerig genoeg en zij zal niet aarzelen haar leiders met huid en haar op te eten.